Arhiva

KK Vezir donio srebro i bronzu iz Banja Luke

U subotu 05. novembra, 2016. godine je održan jedan od najjačih turnira u regionu 4. GRAWE ENERGIJA međunarodni karate kup u Banja Luci. Na takmičenju je učestvovalo 1528 takmičara iz 117 klubova koji su došli iz devet različitih država.
Na ovom veoma jakom turniru Travnik je predstavljao Karate Klub Vezir i osvojio dvije medalje i to: jednu srebrenu i jednu bronzanu medalju.

Srebrenu medalju je osvojio Mehić Armin u kategoriji do 10 godina -34 kg i to rezultatima 3-0, 1-0 i 3-0, a finalnu borbu je izgubio na izglašavanje sudija.
Bronzanu medalju je osvojio Begović Nesib u kategoriji 13 godina -50 kg. Prvu borbu je pobjedio 1-0, drugu borbu 4-0, a treću je izgubio, te u borbi za treće mjesto savladao protivnika 2-0.

Mehić Ajna i Maglić Dženan su zauzeli peto mjesto. Mehić Ajna je pobjedila tri borbe, a zaustavljena u četvrtoj na izglašavanje sudija rezultatom 3-2, a u borbi za treće mjesto savladana rezultatom 0-2. Maglić Dženan je pobjedio dvije borbe, a nažalost zaustavljen u trećoj.

– Ovo je veoma jak i prestižan turnir. Naredne sedmice nas očekuje Državno Prvenstvo za kadete, juniore i U21 koje će se održati u Tuzli. Naš Klub će predstavljati četri kadeta i nadamo se dobrim rezultatima, izjavio je trener KK Vezir Selman Arnes.

 

Jusuf Rujanac/Travnicki.INFO