Arhiva

Konačno odzvonilo višestrukim počiniocima prekršaja u saobraćaju!

Planet Obuca

Službenici policije su na osnovu odredbi Zakona o prekršajima FBiH počeli sa preduzimanjem mjera oduzimanja motornih vozila kao sredstva izvršenja saobraćajnih prekršaja za osobe višestruke povratnike u vršenju saobraćajnih prekršaja, a istovremeno takve osobe imaju veći broj neplaćenih novčanih kazni.

Vozila se privremeno oduzimaju s obzirom da dosadašnje izrečene sankcije nisu postigle svrhu kažnjavanja i takve osobe su nastavile sa vršenjem prekršaja, te će se nadležnom sudu, uz Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, biti predloženo izricanje zaštitne mjere trajnog oduzimanja vozila.

Nakon što su dana 29.11.2016.godine na području Busovače po navedenom osnovu službenici policije oduzeli motorno vozilo Mercedes, tokom jučerašnjeg dana u Fojnici je također oduzeto vozilo Mercedes, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao T.R. iz Kiseljaka, osoba višestruki povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja i sa većim brojem neplaćenih novčanih kazni.

U cilju poboljšanja stanja u oblasti saobraćaja sa ovom praksom nastavit će se i u narednom periodu na području cijelog Srednjobosanskog kantona.

MUP SBK/KSB / Agencija DAN