Transparency International
photo: Ilustracija
Aktuelno

Kriminalistička policija PU Travnik razotkrila pljačkaša benzinske pumpe

Planet obuca

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik uspješno su rasvijetlili krivična djela „Razbojništva“, „Krađe“ i „Oštećenja tuđe pokretnine“, koja su počinjena u 22. i 23.10.2017.godine.  

Naime, dana 23.10.2017.godine prijavljeno je krivično djelo „Razbojništva“ na benziskoj pumpi „Paladij“ u ulici Stjepana Radića, općina Vitez, od strane nepoznatih počinioca koji su uz upotrebu vatrenog oružja-pištolja pokušali uzeti novac od radnika navedene pumpe, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu. Tom prilikom su koristili putničko motorno vozilo marke VW Passat, koje su nakon toga odvezli u mjesto Sivrino Selo, općina Vitez, gdje su isto zapalili u cilju prikrivanja dokaza.

Provjerama je utvrđeno da je predmetno vozilo ukradeno dana 22/23.10.2017.godine na području općine Vogošća, čiji je vlasnik A.Č. iz Olova. Prilikom vršenja uviđajnih radnji na licu mjesta paljevine pronađene su dvije registarske tablice koje pripadaju putničkom motornom vozilu marke Peugeot, vlasništvo T.M. iz Viteza, koja je prijavila krađu navedenih tablica dana 23.10.2017.godine.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje navedenih krivičnih djela je D.M., rođen 1970.godine iz Zenice.

Agencija DAN

Trebamo da znamo!