Arhiva

Kupovinom dresa pomažete Pedijatriji Doma zdravlja u Travniku

Travničanka Jasmine Fajkić poznate je u Travniku ali i šire, i to po svom višegodišnjem humanitarnom radu.

Još kao učenica, odnosno studentica bila je inicijator mnogih aktivnosti humanog karaktera, a po završetku studija i bez zaposlenja, slobodno vrijeme gotovo u potpunosti posvetila je društveno korisnom radu i pružanju pomoći pojedincima kojim je ta pomoć bila potrebna. Ono što je vrijedno pažnje, zapravo je njena istrajnost da posao, od kojeg mnogi nakon nekog vremena ipak odustanu, ona godinama, i pored brojnih teškoća,  ipak uspješno radi.

Tako je i kraj ove godine u znaku jedne, s pravom se može reći veće humanitarne akcije, jer sredstva prikupljena tokom aukcije, bit će u cjelosti dostavljena Odjelu pedijatrije Doma zdravlja Travnik.

“Sa željom i voljom da učinim nešto veliko za svoj grad, i svu bolesnu djecu koja se liječe, odučila sam kontaktirati poznate sportiste i pokušati doći do njihovih dresova. Prvi koji se odazvao našoj akciji je čovjek kojie je do sada milion puta pokazao da ima veliko srce, naš dijamant Edin Džeko. Iza Džeke su se nizala mnoga imena, a našoj akciji odazvala se i poznata skakačica u vis iz Hrvatske, Blanka Vlašić doniravši svoje sprinterice u staklenom kvadru za humanitarnu akciju. Osim Edina Džeke i Blanke Vlašić, akciji su se pridružili i mnogi drugi sportisti. To su: Toni Šunjić, Edin Višća, Adnan Kovačević, Amer Bekić, Krste Velkoski, Izet Hajrović, Josip Kvesić, Armin Hodžić, Senjamin Burić, Elmedin Kikanović, Kosarkaski savez BiH, Damir Džumhur, Ervin Zukanović kao i Amel Tuka koji je donirao svoje sprinterice sa svjetskog prvenstva u Kini. U ponudi imamo i dres kapitena Travnika rahmetli Elvedina Varupe, kao i potpisan dres Liverpoola koji je donirao Eni News. Akciji se pridružio i igrač Real Madrida, Mateo Kovačić, koji se odmah odazvao i poslao svoj dres.”, kazala je između ostalog Jasmina Fajkić.

U osnovi svakog dobrog posla stoji motivacija, koja je u svim Jasmininim akcijama prisutna, pa želja da pomogne drugima za rezultat ima i gotovo nemoguće: “Kao šlag na tortu jučer mi je uručen dres velikog Messija, koji je čuo za našu akciju i poslao potpisan dres za djecu. Ipak smatram da je ovo veliki uspjeh kako za mene tako i za moj grad” , kazala je između ostalog Jasmina, dajući uputu na koji način zainteresirani mogu učestvovati u humanitarnoj aukciji: “Svi dresovi kao i sprinterice ponudjeni su na online aukciji koja je počela sinoć I traje do 5. Januar 2016. godine ,a svi zainteresovani ponude mogu slati na mail : aukcija.2015@hotmail.com . Sav prihod od prodaje istih iskoristit ce se za kupovinu aparata potrebnih za Odjel pedijatrije Doma zdravlja Travnik .”

 

Travnicki.INFO