Arhiva

MUP SBK/KSB: Pojačane mjere na sankcionisanju prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja

Planet Obuca

Službenici policije na prostoru Srednjobosanskog kantona već dva mjeseca u dane vikenda provode pojačane mjere sigurnosti, koje su usmjerene na različite sigurnosne aspekte, čiji su akcenti bili usmjereni na alkoholizirane vozače, neregistrovana vozila, kontrolu brzine kretanja vozila, te dokumentovanje krivičnih djela i sprječavanje narušavanja javnog reda i mira.

U radne dane akcenti kontrole u saobraćaju bili su različiti, počevši od kontrola vozila javnog prijevoza i taxi vozila, vozila auto-škola i slično.

Obavještavamo učesnike u saobraćaju da će u periodu od 28.11. do 04.12.2016.godine u svim općinama našeg kantona biti provedene pojačane mjere na sprječavanju i sankcionisanju nepropisnog parkiranja vozila.

Navedene aktivnosti naročito će biti intenzivne u užim gradskim područjima i na lokacijama gdje nepropisno parkirana vozila ometaju odvijanje saobraćaja ili ugrožavaju sigurnost pješaka i drugih učesnika u saobraćaju.

Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i na taj način povećaju svoju, ali i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju, te izbjegnu sankcionisanje za počinjene prekršaje.

MUP SBK/KSB Travnik