BH Telecom
Arhiva

MUP SBK/KSB: U kanti za smeće i vozilu JKP Bašbunar pronađene su ukupno 4 bombe

Danas, oko 09:00 sati, Policijskoj stanici Travnik je od strane uposlenika JKP „Bašbunar“ Travnik, a koji su vršili odvoz smeća iz ulice Zenjak u Travniku, prijavljeno da su u kanti za smeće pronašli ručne bombe.

Odmah je na lice mjesta upućena patrola policije koja je osigurala lice mjesta, a službenici kriminalističke policije izvršili su uviđaj, uz asistenciju službenika civilne zaštite.

Pregledom prostorije za odlaganje smeća pronađene su 4 ručne bombe, a nakon što je kamion sa smećem u pratnji policije izmješten na sigurnu lokaciju van grada, izvršen je pregled kompletnog tereta, kojom prilikom nisu pronađena druga minsko-eksplozivna sredstva.

Ovakvim postupkom neodgovorni građanin je izazvao opasnost za ljude i imovinu, a u toku su mjere na njegovoj identifikaciji zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela “Izazivanja opće opasnosti“, iz člana 323.KZFBiH, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju 3 mjeseca do 3 godine.

Podsjećamo građane da je na snazi novi Zakon o nabavci, držanju i nošenju oružja i municije Srednjobosanskog kantona, koji propisuje amnestiranje svih onih koji dobrovoljno predaju naoružanje ili minsko – eksplozivna sredstva, čime bi izbjegli prekršajnu ili krivičnu odgovornost i pomogli u stvaranju sigurnog okruženja za sve nas.

MUP SBK/KSB / Travnicki.INFO

{fcomment}