Arhiva

Ne samo obećanja…

Naša stranka Bosne i Hercegovine - Sanja Gradaščević i Hadžib SalkićMeđu velikim brojem kandidata za tri nivoa vlasti na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini, incijativa dva kandidata koje je nominovala “Naša stranka” za Skupštinu Srednjobosanskog Kantona, Sanje Gradaščević i Hadžiba Salkića, na području Travnika naišla je na opće odobravanje. Naime, u slučaju da budu izabrani u Skupštinu SBK, ovi kandidati su se unaprijed odrekli svih primanja po osnovu članstva u humanitarne svrhe i za stipendiranje studenata! U jednoj opštoj pomami i otimačini za sva mjesta u vlasti na području cijele BiH, svijetao primjer ovih dvoje ljudi je svakako vrijedan isticanja. Pa ko su u stvari oni?

Sanja Gradaščević - Kandidat za Skupštinu Srednjobosanskog Kantona - Naša stranka BiHSanja Gradaščević (rođ. Renić) rođena je 1965. godine u Travniku, udata, majka tri sina, predsjednica Košarkaškog kluba Travnik, zaposlena u ASA Grupi, a trenutno je i Apsolvent na Zdravstvenom fakultetu. Kćerka svima poznatog nogometaša i trenera Alojza – Loska Renića odrastala je sa ljudima Travnika i Zenice. Svoju ljudskost gotovo svakodnevno pokazuje i na organizaciji i podršci mnogobrojnim humanitarnim akcijama od kojih najveći broj organizuje upravo druga osoba koja se spominje u uvodu ovog teksta.

 

Magistar Hadžib Salkić - Naša stranka - Kandidat za Sklupštinu Srednjobosanskog KantonaHadžib Salkić rođen je 1970. godine u Gračanici. 2008. godine je magistrirao na Fakultetu informacijskih tehnologija, a trenutno je na doktorskim studijama. Oženjen, otac dvije djevojčice, zaposlen je na Univerzitetu “Vitez” u Travniku na mjestu višeg asistenta i sekretara Fakulteta poslovne informatike. Kao organizator ali prije svega incijator mnogobrojnih uspješnih humanitarnih akcija na području cijele Bosne i Hercegovine, dobitnik je desetina priznanja, plaketa i zahvalnica među kojima su najznačajnija “Zlatna plaketa humanosti za 2005. godinu” i “Zlatni točak tehnike”.

Kako su Bosanci i Hercegovci odavno navikli, vrijeme izbora je vrijeme davanja obećanja od kojih je do većina neispunjena. Ovo dvoje kandidata je odlučilo svima javno pokazati da je vrijeme takve navike ostaviti u prošlosti, pa su vjerovatno prvi u Bosni i Hercegovini koji ono što obećavaju i ozvaničavaju u pisanom obliku. Skenove njihovih ovjerenih izjava možete pogledati klikom na fotografije ispod:

 Sanja Gradaščević - Izjava o odricanju od svih primanja u slučaju ulaska u Skupštinu SBK Hadžib Salkić - Izjava o odricanju od svih primanja u slučaju ulaska u Skupštinu SBK