BH Telecom
Arhiva

Nikola Prce i Radoslav Antl prvi strijelci u A grupi kvalifikacija za SP 2017.!

Kapiten rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Nikola Prce i Slovak Radoslav Antl najbolji su strijelci dosadašnjeg toka kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2017. godine u grupi A.

Reprezentacija BiH uoči sutrašnje utakmice sa Litvanijom osigurala je nastup u baražu, a u do sada osvojenih 9 bodova kapiten Nikola Prce ugradio je 31 gol.

Toliko je postigao u pet susreta i kapiten slovačke reprezentacije Radoslav Antl, ali je njegova ekipa u susretu sa Zmajevima oba puta poražena.

Na listi pet najboljih strijelaca kvalifikacija u našoj grupi vode Nikola Prce i Radoslav Antl s po 31 golom, a slijede Kastrioti Jupa (Kosovo) s 28, Tomas Urban (Slovačka) s 26, te Bernas Petrekis (Litvanija) s 24 postignuta gola.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH kolo prije kraja kvalifikacija je Prce sa 31. golom, a slijede Dejan Malinović s 20, Alen Ovčina sa 17, Muhamed Zulfić sa 16, Marko Tarabochia i Ivan Karačić s po 14, Senjamin Burić 13 itd.

U dosadašnjem toku kvalifikacija ukupno se 15 bh.  igrača upisalo u strijelce. Reprezentacija BiH je postigla 156 golova, a primila 130.

FENA