Arhiva

Otkriveni izvršioci većeg broja krađa u Travniku i Turbetu

Službenici policijske stanice Travnik su, preduzimajući mjere otkrivanju krivičnih djela izvršenih na području Varošluka, općina Travnik, rasvjetlili 3 krivična djela teške krađe, te 1 krivično djelo teške krađe u naselju Kalibunar.

Radi se o krivičnim djelima koja su izvršena tokom jula i augusta 2015. godine kada su nepoznati izvršioci ukrali ukupno 5 jagnjadi iz dvije štale na području Varošluka, a osumnjičeni su osobe inicijala K.K. rođen 1986. godine, T.Ž. rođen 1986. godine, M.M. rođen 1996. godine i A.J. rođen 1986. godine svi iz Travnika.

Otkriveni su i izvršioci teške krađe u preduzeću „Metalorad“ Turbe izvršeno 03.09.2015. godine, a osumnjičeni za izvršenje su M.D. rođen 1996. godine i N.S.rođen 1993. godine, oba iz Travnika. Svi osumnjičeni su tokom kriminalističke obrade priznali izvršenje navedenih krivičnih djela, te je protiv njih podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

Također, otkriven je i izvršilac provalne krađe u vozilo Škoda – Octavia izvršeno početkom septembra 2015.godine u naselju Kalibunar, a osumnjičeni je A.K. rođen 1987. godine iz Travnika, protiv kojeg je također podnesen izvještaj tužilaštvu.

MUP SBK/KSB Travnik/Travnicki.INFO