BH Telecom
Arhiva

Predstavnici Zavoda za javno zdravstvo SBK/KSB na sastanku u Tirani posvećenom kontroli duhana i duhanskih proizvoda

Ovih dana u glavnom gradu Albanije, Tirani, održava se sedmodnevni sastanak predstavnika zemalja Jugoistočne Evrope posvećen mjerenju napretka u implementaciji Okvirne konvencije o kontroli duhana i duhanskih proizvoda.

Na konferenciji učestvuju predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije, predsjednik i generalni sekretar Evropske mreže za prevenciju pušenja i predstavnici 11 zemalja Jugoistočne Evrope.

Na skupu je prezentovana trenutna situacija u kontroli korištenja duhana, iskustva, učinjene promjene i mogućnosti za napredak u implementaciji.

Prezentovan je i Protokol za suzbijanje ilegalne trgovine duhana.

Delegaciju BiH čine predstavnici Ministarstva civilnih poslova, Federalnog ministarstva zdravstva i Ministarstva zdravstva RS.

Od strane Ministarstva zdravstva FBiH za predstavnicu je imenovana naša sugrađanka, mr.sci.dr. Amra Mehmedbegović-Živanović, načelnik Stručne službe za socijalnu medicinu pri Zavodu za javno zdravstvo SBK.

Ovo je svakako veliko priznanje, kako za doktoricu Mehmedbegović-Živanović, tako i za njenu matičnu ustanovu, i ovaj sedmodnevni sastanak će sigurno doprinijeti i boljim rezultatima Zavoda u realizaciji njihovih planiranih aktivnosti.

DAN.ba/Travnicki.INFO