Arhiva

Razbojnici pretukli maloljetnicu u njenoj kući…

Planet obuca

U utorak, 08.11.2016. godine, oko 18:15 sati, Policijskoj stanici Kiseljak prijavljeno je da su dvije nepoznate muške osobe u naselju Velike Sotnice, općina Kiseljak, ušle u kuću u kojoj je nastanjena Đ.B. rođena 2000. godine, te je fizički napale, uslijed čega je ista izgubila svijest.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto izvršenja ovog krivičnog djela oštećena je prevezena u dom zdravlja Kiseljak, a nakon toga i u bolnicu Nova Bila.

Preduzimajući mjere na otkrivanju ovog krivičnog djela službenici policije blokirali su šire područje, te je privedeno više osobe koje bi eventualno mogle imati veze sa izvršenjem krivičnog djela.

Jedna od privedenih osoba lišena je slobode obzirom da je kroz provedene istražne radnje utvrđen osnov sumnje da je jedan od izvršilaca.

Radi se o muškoj osobi sa područja Kiseljaka, rođen 1996.godine, nad kojim će biti nastavljena kriminalistička obrada, s ciljem identifikacije i drugog izvršioca.

O svemu je upoznat dežurni kantonalni tužilac, a u konsultaciji sa istim, krivično djelo kvalifikovano je kao razbojništvo.

MUP SBK/KSB / Agencija DAN