BH Telecom
Arhiva

Rock velikani snimaju zajednički album

Rock velikani Iggy Pop i Josh Homme, udružili su snage i zajedno rade na albumu. Naziv albuma koji bi trebao izaći u ožujku izdaje Loma Vista pod nazivom Post Pop Depression, piše New York Times.

Kritičar “Timesa” Jon Pareles, smatra da album pokazuje obojicu glazbenika u sirovom izdanju. “Uvjerljiva i snažna jasnoća teksta Popa i grub ton njegova glasa spojen s britkim i spretnim melodijama i akordima Hommea”, ističe. 

Homme je rekao da novi album slijedi smjer albuma Lust For Life koji je 1977. nastao kao rezultat suradnje Iggyja Popa i Davida Bowieja.

Homme, osnivač i frontmen benda Queens of the Stone Age, i Iggy Pop u potpunosti su zajedno zaslužni za album, a Homme je dodao kako mu je ta suradnja pomogla da se nosi s posljedicama terorističkog napada u Parizu u studenom na koncertu Eagles Of Death Metal: “Spasila me činjenica što sam imao ovaj album za raditi”.

 Na albumu još surađuju samo dvojica glazbenih umjetnika – gitarist i klavijaturist Queens of the Stone Agea, Matt Fertita, i bubnjar Arctic Monkeysa, Matt Helders.

FENA