BH Telecom
Arhiva

Shakespeare dolazi u Travnik!

Shakespeare dolazi u Travnik. Možda ova rečenica najbolje opisuje važnost predstave koja će se izvesti u Centru za kulturu Travnik u četvrtak, 28.5.2015 u 19 sati.

“Sretne žene Vindsora” prevod je poznate komedije Williama Shakespeare-a koja dolazi prvi put u naš grad. Ovu dvojezičnu komediju izvode studenti priključeni Shakespeare drama clubu pri Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Kako je za travnicki.info rekao dr. Shahab Yar Khan, voditelj Shakespeare-ovih studija na gore pomenutom fakultetu i režiser predstave, najveće zasluge zašto će ova komedija razveseliti travničane idu American Northwestern University-u iz Travnika. Naime, predstavnici ovog Univerziteta željeli su građanima Travnika pružiti priliku da pogledaju jednu od predstava za koje u Sarajevu uvijek nedostaje mjesta da se prime svi oni koji žele prisustvovati.

Djelo govori o ponosu i časti žene, i kako ona treba da se drži, ponaša i predstavi. Ovaj kolektiv predstave izvodi u Sarajevu do četiri puta godišnje, a nakon prve posjete nadaju se i češćem boravku i predstavljanju u našem gradu.

Dakle, Centar za kulturu Travnik, četvrtak, 28.5.2015 u 19 sati. Dođite i provjerite.

 

Travnicki.info