Arhiva

Svi putevi vode u Jajce! Danas 2. Međunarodni skokovi sa vodopada!

Više od 30 skakača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Slovenije i Srbije natjecat će se danas u skokovima sa vodopada u Jajcu, piše bh. novinska agencija Patria.

Bit će izvedeno 50 skokova, od čega deset revijalnih, a pehare će dobiti najbolja tri skakača, najbolji skakač revijalnog skoka i jedan prelazni pehar koji će naredne godine dobiti svog novog vlasnika.

Visok oko 21 metar, nastao na ušću Plive u Vrbas, vodopad u Jajcu je prema mnogim ocjenama među deset najljepših vodopada u svijetu. Među rijetkim je vodopadima koji se nalazi u samom centru grada.

Program manifestacije skokova sa vodopada u Jajcu počinje u 12 sati promocijeom knjige “Sportski vremeplov” sportskog novinara Muhameda Bikića, a promotori su legenda mostarskih skokova Emir Balić i Vlatko Glavaš.

Skokovi će biti izvedeni od 16 sati.

U skokovima sa vodopada takmičit će se i najbolji skakač Kosova Florid Gashi, on je ovogodišnji pobjednik Skokova sa Švanjskog mosta u Đakovici. Mladi Florid Gashi dolazi u Jajce u pratnji svog trenera Avdyla Osmanija.

Predsjednik žirija ovogodišnjih skokova sa vodopada u Jajcu je najpopularniji mostarski skakač Emir Balić.

Stručnjaci za turizam već nekoliko godina Jajce uvršavaju u jedan od najljepših gradove Evrope, koji osim vodopada u centru grada turistima nudi ljepote Plivskih jezera, vjerski turizam, obilje ostataka iz srednjovjekovne Bosne, prenosi NAP.

Patria