Arhiva

Travničanka Marinela Lovrić koja nastupa za žensku nogometnu reprezentaciju BiH ostvarila novi transfer

Travničanka Marinela Lovrić iz godine u godinu jedna je od najperspektivnijih sportašica ovog kraja.

Marinela je trenutno golman ženske nogometne reprezentacije BiH do 19 godina, a od nadolazeće polusezone članica je ŽFK ”Modriča” iz Modriče.

”2014. godine sam prvi put pozvana u Žensku nogometnu reprezentaciju BiH, U-17 selekciju s Ilijom Lucićem kao selektorom.. nakon tog poziva iz ŽNK “Čelik” Zenica sam prešla u ŽNK “Mladost” iz Novog Travnika, koji je bio član ženske Premijer lige. Tu sam bila sve do kraja ove polusezone i odlučila napustiti taj klub, zbog nekih meni poznatih razloga. Unatoč svim okolnostima i mojoj povredi glave, svoju karijeru želim nastaviti u trećeplasiranom klubu Premijer lige, ŽFK “Modriča” Modriča i pokazati kako mogu uspjeti i izboriti se sa svim lošim. Djevojke iz kluba su me prihvatile i pomažu mi da se prilagodim u novoj sredini.” – ističe Marinela za naš portal.

I pored povrede glave, Marinela nije propustila nijedan poziv selektora U-10 reprezentacije, legendarnog Nikole Nikića:
”Moram istaknuti čast i zadovoljstvo zbog igranja za naš nacionalni tim. Uvijek se obradujem pozivu kao da je prvi put i vjerujem da je to ono što svakoj igračici mnogo znači. Uskoro očekujem poziv i na novo okupljanje na kamp, koje će se održati u Trening centru u Zenici. Vjerujem u sebe i u to da ću nekada još više uspjeti, u nekim svjetski poznatim klubovima. Najveću podršku u tome mi pruža moja obitelj i prijatelji. Na kraju ove moje priče, svim svojim prijateljicama koje treniraju želim mnogo sreće, jer uz sav naš trud ipak treba malo sreće da dođemo do ostvarenja svojih snova.”

 

Travnicki.INFO