BH Telecom
Arhiva

Travnik dobija svoj prvi streljački klub (FOTO)

Na više nego uspješnoj Osnivačkoj skupštini, koja je održana 16.12.2015. godine u maloj Sali općine Travnik donesena je Odluka o osnivanju “Sportskog streljačkog kluba “TARGET” – Travnik. Pored ove odluke usvojen je Statut kluba, izabrano je rukovodstvo kluba, te je doneseno niz drugih zaključaka i smjernica za rad kluba i razvoj streljačkog sporta u Travniku.

Ciljevi Streljačkog kluba su: omasovljenje sportskog streljaštva privlačenjem, podukom i popularizacijom sporta kod djece, omladine i odraslih; organiziranje takmičenja u streljaštvu i učešće u istima; unapređenje, razvoj i širenje streljačkog sporta; odgajanje članova Streljačkog kluba u duhu sportskog morala, razvijanje stvaralačkih sposobnosti i svestrane ličnosti članova;

Streljački klub kao svoje osnovne djelatnosti prepoznaje: širenje sportske kulture u streljačkom sportu među svim uzrastima, a posebno među mlađima; kontinuiranu poduku i trening djece, omladine i odraslih, radi stvaranja što šire osnove za selekciju takmičara; otkrivanje mladih talenata, njihov razvoj i usavršavanje u streljačkom sportu; saradnju sa drugim Streljačkim klubovima, te organiziranje i provođenje redovnih treninga članova radi pripreme za natjecanja i nastupanje u reprezentacijama.

Slijedeći koraci jesu registracija kluba, nakon čega treba da uslijedi iznalaženje i opremanje prostora za rad, te privlačenje i upis članova u klub.

Svim dobronamjernim ljudima, koji imaju želju za radom i unapređenjem sporta, te žele da daju doprinos u odgoju mladih generacija možemo samo da poručimo: PRIDRUŽITE NAM SE!!!

Sportski streljački klub “TARGET” Travnik