Arhiva

Travnik ima i svjetsku prvakinju!!!

Larisa Cerić, Svjetska juniorska prvakinja !!!Travničanka, svjetska prvakinja…

Kada je naš Elvir Salihagić, koga svi Travničani znaju po nadimku Taka, počeo sklanjati djecu Travnika sa ulice i usmjeravati ih prema sportu, malo ko je na taj njegov gest gledao sa optimizmom. Taka je toj djeci na vrijeme ukazao da ih u njihovom mladom životu vrebaju putevi droge i mnogih drugih, loših aktivnosti, pa je čak i one koje judo nije nimalo interesovalo nagovarao da dođu na trening u salu, čisto radi običnog fizičkog pražnjenja. Političare i vlasnike travničkih preduzeća je moljakao da mu odobre sredstva da se toj istoj djeci kupi osnovna oprema i plati sala, ali kako se Judo klub Travnik počeo razvijati, morao ih je opet moliti da mu sad odobre novčana sredstva za put na turnire. Zbog čega ova priča o Taki? Pored “vrsnih” sportskih radnika u gradu Travniku i Kantonu, koji su itekako dobro plaćeni za posao koji obavljaju, Taka je svojom ljubavlju prema našoj djeci pokazao da se iskrenim radom može sve postići. Baš sve, pa čak i stvoriti jednog (za sada) Šampiona svijeta !!!

Larisa Cerić, mlada je Travničanka koja je bila i ostala jedno od “Takine djece”. Iako je zbog povoljnijih uslova za trening i napredovanje u ovom sportu prešla u Judo klub Nippon iz Sarajeva, ljubav prema judo sportu kod nje je stvorio upravo Elvir Salihagić-Taka.

Larisa je tako, od svog Travnika stigla do Pariza, gdje je sa 18 godina postala svjetska juniorska prvakinja u konkurenciji 450 takmičara iz 70 zemalja svijeta!!! Na putu do ove titule, Larisa je maksimalnim rezultatima 10:0 pobijedila je predstavnice SAD-a, Rusije, Litvanije i Finske, dok je finalu bila bolja od aktualne evropske prvakinje iz Ukrajine.

Izuzetan uspjeh na kojoj joj od srca čestita i Travnički.INFO

Mala raja nije na ulici... Judo klub Travnik i Elvir salihagić - Taka