Arhiva

Treba li Travniku Radio Televizija Travnik?

Radio Televizija Travnik - Treba li Radio Televizija Travniku?Sapunica pripremljena od aktuelnih vlasti polako dostiže svoj vrhunac. Cjelodnevnim programom, sa direktnim uključenjima izuzetno velikog broja slušalaca, umjesto slavlja povodom više od 40 godina Radio Travnika i petnaestak godina Televizije, umjesto vijesti o otvaranju novih radnih mjesta, sportske dvorane, obnavljanja i otvaranja Kina Lašva, Radio Televizija Travnik je danas u eter upućivala posljednje vapaje u pomoć.

“Ping-pong” stranačka igra između Centrale SDA u Sarajevu i travničkih koalicionih partnera u vlasti, SDA i HDZ u Travniku dovela je ovu medijsku kuću u status da njeni zaposlenici plaću nisu primili četiri mjeseca, a doprinosi im nisu uplaćeni posljednjih 7 godina!!! Zaista očajno stanje u koje je dovedena ova medijska kuća bilo je povodom da Udruženje građana i privrednika “Team VLAŠIĆ“, vlasnik ovog travničkog Internet Portala, i pismenim putem zaposlenicima RTV Travnik kompletan Portal stavi na raspolaganje do konačnog rješavanja njihovih zahtjeva.

A oni, oni ne traže satelite, ne traže vozni park sa vozilima crne boje, ne traže novu opremu… Oni samo traže svoje zarađene  plate i uplatu doprinosa, te konačno rješavanje vlasničkog statusa.

Ogroman broj slušalaca Radio Travnika i gledalaca Televizije Travnik, direktnim uključenjima u program je davao apsolutnu podršku opstanku ove medijske kuće. Njihova, emocijama ispunjena javljanja, su se jedino razlikovala u prijedlozima o načinu borbe za njihova prava. Od ekstremnih načina blokade zgrade Općine Travnik do srčanih ponuda stanova, garaža i drugih nekretnina koje bi građani Travnika stavili na raspolaganje zaposlenima RTV Travnik.

Svi Vi koji čitate ove redove, imate priliku da svojim komentarima na Portalu Travnički.INFO ostavite svoje mišljenje o tome da li jednom gradu treba Radio Televizija.

Kako u današnjem programu uživo na pitanje “Treba li Radio Televizija Travniku?” reče jedan Travničanin, “Pa treba li nam onda uopće grad?