BH Telecom
Arhiva

Tuka skoro zaplakao nakon što je saznao da mu spremaju doček: Dragi moji Kakanjci, hvala vam!

Najbrži atletičar svijeta na 800 metara Amel Tuka fotografisao se sa panoom na kojem je napisao „Dragi moji Kakanjci, hvala vam“, nakon što je saznao da mu u rodnom Kaknju spremaju spektakularan doček, piše novinska agencija Patria.

Prijatelji bliski atletičaru rekli su kako je Tuku ova informacija dirnula, te kako je veoma sretan zbog podrške koju dobiva iz Kaknja.

Tuka se zahvalio i lokalnim vlastima na pomoći, koju mu pružaju od pečetka karijere.

Hiljade ljudi dočekat će trenutno najbržeg čovjeka na svijetu Amela Tuku, koji bi u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u Kakanj kod njegovih roditelja, najvjerovatnije trebao doputovati 9. avgusta, javlja bh. novinska agencija Patria.

Općinski načelnik Nermin Mandra kao i cijela općinska administracija ubrzano rade na pripremama za doček šampiona.
Osim Kakanjaca, na glavnoj gradskoj ulici šampiona će dočekati i Bosanci i Hercegovci iz drugih dijelova zemlje.

– Svim građanima Kaknja se zahvaljujem za veliku podršku koju mi pružaju, te im poručujem da su oni velikim dijelom zaslužni za moje rezultate – napisao je Tuka u poruci koju je poslao na službenu Facebook grupu općine Kakanj.

Iz Općine su ispričali za Patriju kako se Tuka posebno zahvalo načelniku Općine Kakanj Nerminu Mandri koji mu je pružao podršku od samog početka karijere.

A, Tuka nije zaboravio ni svoje drugove iz školskih kupa.

– Poseban pozdrav upućujem i za moju zlatnu generaciju mašinskih tehničara i najbolju Srednju tehničku školu “Kemal Kapetanović” Kakanj kao i sve profesore u ovoj školi” – napisao je Tuka u poruci.

Tuka je trenutno najbrži atletičar svijeta na 800 metara. U samo četiri dana osvojio je dva zlata na tamičenjima u Monaku i Švicarskoj. Na prestižnoj Dijamantskoj ligi koju je trčao 17. ovog mjeseca vremenom od 1:42.51 na 800 metara očarao je sve ljubitelje atletike, ostvario je 10. rezultat svih vremena u svijetu atletike, oborio lični rekord, kao i rekord Bosne i Hercegovine.

Trenutno se nalazi na pripremama u Italiji. Tačan datum spektakularnog dočeka Tuke u Kaknju bit će naknadno objavljen, a to će biti 9. ili 10. avgust.

Tuku od 22. do 30. avgusta čeka Svjetsko prvenstvo u atletici koje se održava u Pekingu, piše NAP.

Patria