Arhiva

U BiH narednih dana pretežno sunčano vrijeme

U Bosni i Hercegovini je danas sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. 

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepena, na jugu Hercegovine od 32 do 36 stepeni Celzijusa. 

U srijedu, 15. jula u BiH će biti pretežno sunčano vrijeme, poslije podne uz umjeren razvoj naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18 stepeni, na jugu Hercegovine od 18 do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35, na jugu Hercegovine do 38 stepeni. 

U četvrtak, 16. jula u BiH prije podne sunčano. Poslije podne se očekuje jači razvoj naoblake koji će usloviti pljuskove i grmljavinu u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. 

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20 stepeni, na jugu od 19 do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 36, na jugu Hercegovine do stepeni. 

U petak, 17. jula u BiH veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne su mogući lokalni pljuskovi u Hercegovini, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. 

Vjetar umjerene jačne istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu od 20 do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 32 do 39 stepeni. 

U subotu, 18. jula u BiH će biti pretežno sunčano vrijeme, poslije podne uz umjeren razvoj naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 15 i 20, na jugu Hercegovine od 20 do 25  stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39 stepeni Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena)