Transparency International
Arhiva

Vitez: Održana prva utrka prvenstva BiH u moto krosu (FOTO)

Planet obuca

Na brdu Banovac kod Viteza danas je održana prva utrka prvenstva BiH u moto krosu. Na odlično uređenoj stazi pobijedio je Dario Čerkez u u klasi MX 1 i 2, a u klasi MX turist, Boško Rezo iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. U tri klase za titulu pobjednika natjecalo se 17 krosera iz klubova diljem BiH, javlja Anadolu Agency (AA). 

“Zadovoljan sam osvojenim prvim mjestom. Staza je odlično uređena, a evo već dvanaest godina zaredom pobjeđujem na ovoj stazi. Za odličan uspjeh potreban je trening, naporan rad jer bez treninga nema snage, a bez snage i spretnosti ni rezultata”, izjavio je za Anadolu Agency  Dario Čerkez iz Moto kros kluba Vitez.

Boško Rezo na prvu utrku prvenstva BiH u Vitez došao je sa svoja dva sina koji se također natječu u moto krosu.

“Naša cijela obitelj vozi krosere. Danas sam ovdje bio sa svoja dva sina Darijom i Tomislavom, ali ipak sam imao više sreće. Pobijedio sam u utrci u klasi MX turist. Ovo mi je šesta pobjeda na ovoj stazi u Vitezu. Mi u Uskoplju/Gornjem Vakufu nemamo staze za treninge tako da se sve svelo na entuzijazam nas pojedinaca. Nedovoljno nas prate i mediji tako da smo evo zahvaljujući iskrenoj ljubavi prema ovom sportu”, postigli ove rezultate kazao je Rezo..

Andrija Livančić organizator utrke u Vitezu nije krio zadovoljstvo što je utrka prošla bez ikakvih povreda.

“Trudimo se da osiguramo maksimalne uvjete za prvu utrku prvenstva koja se evo već 12 godina održava u Vitezu na našoj stazi Banovac. Mogu samo reći da bi ovaj sport trebao veću potporu kako šire društvene zajednice tako i medija. Moto klub Vitez ima 25 članova od kojih čak 12 njih voze i idu na razna natjecanja diljem BiH i Europe” rekao je za Anadolu Agency, Andrija Livančić.

Anadolu Agency