Arhiva

Zasjedalo Općinsko vijeće, najviše rasprave oko daljinskog grijanja na području općine Travnik

Jučerašnja sjednica Općinskog vijeća Travnik završena je kasnije nego što je bilo za pretpostaviti, a razlog je rasprava vijećnika u vezi posljednje tačke dnevnoga reda, a to je nacrt Odluke o komunalnom redu. Predsjedavajući Općinskog vijeća Travnik, Niko Grganović, dao je svoje viđenje današnje sjednice:

”Krenuli smo ka jednom koraku da konačno riješimo pitanje o komunalnom redu i naravno obaveza Općinskog vijeća je da prihvati tu odluku i uskladi je prema zakonu o komunalnim djelatnostima. Najveći problem opet će biti poglavlje koje se zove isporuka toplotne energije, ali nadam se da ćemo u narednom periodu sve naše prijedloge, primjedbe i sugestije kroz javnu raspravu usaglasiti i da ćemo imati odluku koja će biti na zadovoljstvo svih građana i stanovništva općine Travnik, a posebno onog dijela koji se odnosi na isporuku toplotne energije.
Kada se održi javna rasprava, kada se dostave primjedbe i prijedlozi onda služba pristupa izradi odluke o komunalnom redu koja će onda doći na sjednicu Općinskog vijeća. Ukoliko je usvojimo u nekom obliku, onda se može pristupiti donošenju odluke o izmjeni odluke sporazuma sa UNIS energetikom o daljinskom grijanju.”

Javna rasprava zakazana je za 10.7.2015, kada će se uzeti u obzir svi prijedlozi kako bi ovo pitanje bilo riješeno.

 

Travnicki.INFO