BH Telecom
Arhiva

Analiza: Vijećnici OO SDP BiH u Općinskom vijeću Travnik najaktivniji

U oktobru 2012 godine, građani općine Travnik su svojim glasovima dodijelili 5 mandata našim kandidatima i podržali naš Plan 21 koji je sadržavao 21 mjeru koji smo namjeravali poduzeti kako bi poboljšali uslove života u našem gradu.

Nažalost, to nije bilo dovoljno te je vječna ljubav SDA i Hrvatske koalicije za Travnik (HDZ – HDZ 1990) i ovaj put bila brojnija te formirala tkz. Koaliciju za „bolji “ Travnik.

Međutim, to nije značilo da se naši vjećnici predaju i pristaju biti dio političkog cirkusa u Općinskom vijeću već naprotiv. Analizom aktivnosti na 35 održanih sjednica vijeća u ovom sazivu pokazalo da su najaktivniji vijećnici upravo oni iz OO SDP BiH Travnik.

Poslije analize aktivnosti broja podnešenih Inicijativa i pitanja na vijeću pokazalo se da je među 31 vijećnikom Općinskog vijeća Travnik naš vijećnik Siniša Dukić najaktivniji vijećnik. Među prvih pet vijećnika po iskazanoj aktivnosti se nalazi i naš Admir Arnautović na drugom mjestu dok je naša vijećnica Azra Smailagić četvrta.

Ovo je dokaz da naši vijećnici nisu samo dio političkog „folklora“ u Općinskom vijeću već svojim aktivnostima pokušavaju podcrtati šta je to najvažnije za građane ovog grada što je i njihova osnovna zadaća kao vijećnika SDP-a OO Travnik u OV Travnik.

Klub vijećnika OO SDP BiH  Travnik u OV Travnik će nastaviti raditi u interesu građana Travnika sa namjerom da opravdaju povjerenje koje su dobili upravo od građana Travnika. Vjerujemo da će građani prepoznati naš rad i zalaganje te već na narednim izborima dati još veću podršku OO SDP BiH Travnik!

OO SDP BiH Travnik poziva građane Travnik da sve sugestije, prijedloge i kritike na rad OO SDP BiH Travnik pošalju putem emaila na adresu: oo-travnik@sdp.ba – pozivom na broj telefona 030 512 138 ili lično u prostorijama OO SDP BiH Travnik na adresi: Bosanska 69.

 

Tekst: SDP BiH