Arhiva

FOTO: Ambasador Rumunije posjetio Travnik

Jučer je u Travniku načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić, ugostio ambasadora Rumunije u BiH, nj. E. Filipa Teodorescua. Načelnik je ambasadoru na početku sastanka predstavio ličnu kartu našeg grada, te je govorio o poljima u kojima su mogući poslovni odnosi sa ovom zemljom:

”Pored ove privredne saradnje koja je moguća, otvara se mogućnost saradnje u oblastima, kulture, sporta i drugim oblastima. Ambasador je posjetio i Univerzitet u Travniku, pa je i obrazovanje jedno od polja gdje bi mogli razviti neki vid saradnje. Nadam se da će prva posjeta ambasadora Rumunije uroditi plodom”.

Nj. E. Filip Teodorescu je nakon sastanka sa načelnikom razgovarao i sa privrednicima sa područja općine Travnik o eventualnoj uspostavi odnosa sa privrednicima iz Rumunije.

”Veoma sam zadovoljan razgovorom sa privrednicima, iz razloga što su oni iskazali interesovanje da izvoze svoje proizvode u Rumuniju, ali i da uvoze određene proizvode iz naše zemlje. Rumunija je nova članica EU, a i putem privrede želimo pomoći BiH na putu ka Uniji”.

Nakon sastanka sa privrednicima, ambasador je posjetio Travničke kompanije.

 

Travnicki.INFO