BH Telecom
Arhiva

FOTO: Izaslanstvo HDZ-a BiH na središnjem misnom slavlju u Podmilačju

Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i Županijskog odbora HDZ-a BIH Županije Središnja Bosna sad već tradicionalno svake godine nazoči središnjem misnom slavlju u Podmilačju povodom blagdana sv. Ivana Krstitelja.

 Tako je bilo i u srijedu gdje je ovaj svetac u Podmilačju, općina Jajce, unatoč kiši, okupio na tisuće vjernika iz cijele regije, priopćeno je iz Županijskog HDZ-a BiH. 

 Katolici ali i vjernici drugih vjeroispovijesti godinama se uoči, i na sam dan sv. Ivana Krstitelja okupljaju u ovom, jednom od najstarijih,svetišta u BiH. 

 Svetu misu su predvodili fra Iko Skoko, član Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Marijina i gvardijan franjevačkog samostana u Mostaru, nedavno imenovan i generalnim vizitatorom Franjevačke provincije Bosne Srebrene, te provincijal fra Lovro Gavran. 

 „Proročki glas sv.Ivana Krstitelja i danas, u ova teška vremena, poziva na promjenu života te vraćanju načelima po kojima je i on živio, između ostalih poštenju i časti „, kazao je fra Skoko u svojoj nadahnutoj propovijedi. 

 U izaslanstvu koje je predvodila članica Predsjedništva HDZ-a BIH, predsjednica ŽO HDZ BIH ŽSB te predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBIH Lidija Bradara, bili su izaslanica u Domu naroda Parlamenta BiH Zdenka Džambas, predsjedatelj Sabora ŽSB Josip Kvasina, ministar zdravstva i socijalne politike Nikola Grubešić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Katica Čerkez, ministar unutarnjih poslova Felix Vidović,ministar pravosuđa i uprave Jozo Budeš te predsjednik ŽO Mladeži HDZ BIH ŽSB Goran Lulić. 

 Nakon misnog slavlja, članovi izaslanstva su se imali priliku družiti s mnogobrojnim hodočasnicima, povratnicima te iseljenicima koji se za ovaj blagdan kao i uvijek vrate u rodni kraj, kao i vodstvom župe Podmilačje, stoji u priopćenju. 

(Fena)