BH Telecom
Arhiva

FOTO: Javna tribina ”Kocka – zlo koje nas uništava” održana sinoć u Travniku

 Sagledavajući i analizirajući stanje bosanskohercegovačkog društva i socijalno-ekonomske slike građana Bosne i Hercegovine Omladinski klub „El – Feth“, džemata Dolac na Lašvi i udruženje „Prosvjetitelj“ općinski tim Travnik su odlučili da zajednčkim snagama daju svoj doprinos u popravljanju situacije i unapređenju života u gradu Travniku.

Jedan od ključnih problema sa kojim se bosanskohercegovačko društvo, samim tim i građani Travnika suočavju jeste kocka, odnosno klađenje i igre na sreću. Veliki dio mladih se odao ovom poroku i ako ne budemo djelovali u popravljanju ove i ovakve situacije vrlo lahko se može desiti da sutra imamo odrasle ovisnike o kocki.

S tim u vezi Omladinski klub „El – Feth“, džemata Dolac na Lašvi i udruženje „Prosvjetitelj“ općinski tim Travnik i su dana 29.12.2015. godine sa početkom u 17.00 sati u Centru za kulturu (bivši Dom Armije) organizovali javnu tribinu  na temu „Kocka – zlo koje nas uništava“.

Predavači su bili dr. Hamid Indžić profesor Elči – Ibrahim pašine medrese u Travniku i mr. Lejla Zukan profesorica psihologije i sociologije u travničkoj gimnaziji.

 

El Feth/Travnicki.INFO