Arhiva

FOTO: Travničanke se uspješno predstavile na “BH Telecom Kids Fashion Week” u Sarajevu

Planet Obuca

Idejni tvorac “BH Telecom Kids Fashion Week”, održanog početkom maja u Sarajevu je Alma Muslimović, koja je željela i uspješno okupila modne dizajnere s kolekcijama za djecu.

Ovom pozivu rado su se odazvale Travničanke, inače osnivačice Udruženja “Kreativni svijet”; Mirela Džinić sa Wearable Art Kids kolekcijom već prepoznatljivog dizajna, dok je Adela Dobrić ovom prilikom predstavila lutke “Adellina”, koje sama izrađuje.

Predan rad i kreativnost daju rezultate, pa osim brojnih poziva za predstavljanje, poput ovog u Sarajevu, interes za Mireline modele i Adeline lutke dolazi i od sve većeg broja kupaca, pa i onih van granica BiH.

Obje Travničanke nastojale su u potpnosti opravdati povjerenje organizatora, pa i ova kolecija “Wearable Art Kids” bez obzira na veliki upliv kreativnosti, svježe boje i moderan dizajn, nije izgubila svoju osnovnu namjenu, udobnost i praktičnost kakvu nalaže dobro osmišljena dječija kolekcija.

S druge strane, bila je ovo jednstvena prilika za promociju igračke, naime lutke “Adellina” koje su uz kolecije dizajnera kao dodatak nosile manekenke Modne agencije “Nova maS” iz Sarajeva, jednako su praktične za igru, kao neizostavni dio svakog odrastanja, odnosno svakog djetinstva.

Travnicki.INFO