Arhiva

PROGNOZA: U BiH sutra umjereno oblačno

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno do prežno oblačno vrijeme.

Tokom dana, uz nešto više oblačnosti bit će sa slabom kišom u Hercegovini u jugozapadnoj Bosni. Nešto manje oblačnosti i više sunčanih perioda očekuje se u istočnim i sjeveroistočnim djelovima. Vjetar će biti umjeren do pojačan južnog smjera, a u Krajini na momente i olujan. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 8 do 15, na jugu i sjeveru zemlje do 17 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana doći će do postupenog povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 2, a dnevna oko 11 stepeni.

U većem djelu BiH danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -3 stepena, Bugojno i Kupres 2, Zenica 3, Ivan-sedlo 4, Goražde 5, Prijedor, Sarajevo i Sokolac 6, Sanski Most 7, Livno i Zvornik 8, Bijeljina, Mostar i Srebrenica 10, Doboj 11, Bihać, Trebinje i Tuzla 12, Banja Luka, Gradačac i Neum 13, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

FENA