Transparency International
Arhiva

VIDEO/FOTO: Transparency International BiH podučava mlade o antikoruptivnim temama

Planet obuca

Danas se u Travniku održava drugi i posljednji dan Škole integriteta u organizaciji Transparency International BiH i Ambasade SAD-a u BiH.

Studenti i mladi ljudi iz ukupno četri bh. grada (Travnik, Trebinje, Bijeljina i Bihać) imaju priliku da se upoznaju sa antikoruptivnim temama kroz predavanja priznatih stručnjaka i praktičara, čime će se ukazati na štetnost korupcije i razorne posljedice koje ona ostavlja po ekonomski i pravni poredak. Prva Škola integriteta koja će održati u Travniku jedna je od četri u nizu koje će se organizovati, a iduća je predviđena u Trebinju sredinom oktobra. Među predavačima se nalaze Svetlana Cenić i Srđan Blagovačnin koji će predstviti teme koje se odnose na uticaj korupcije na ekonomski razvoj, odnosno na značaj vladavine prava.

Nakon što se završe predavanja u sva četri izabrana grada, najangažovaniji studenti će se još jednom okupiti na završnoj radionici u Banjaluci, dok će njihovi eseji koji problematiziraju fenonem korupcije u našoj zemlji biti objavljeni i prezentovani u posebno pripremljenoj publikaciji.

 

Travnicki.INFO