Transparency International
Arhiva

Čović: Ovdje smo da odamo počast i priznanje svim žrtvama u Trusini (FOTO)

Planet obuca

Tijekom današnjeg posjeta selu Trusina kod Konjica gdje se obilježavaju 23 godine od zločina kada su pripadnici Armije RBiH upali u selo i ubili 22 Hrvata, od čega 18 civila te četiri zarobljena pripadnika Hrvatskog vijeća obrane predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u izjavi za Fenu je kazao kako svake godine izaslanstvo HDZ-a BiH dolazi u Trusinu kako bi se odala počast i priznanje nevinim žrtvama.

Upitan da prokomentira izjave mještana Trusine koji su danas izrazili svoje nezadovoljstvo radom pravosudnih institucija u BiH, Čović je kazao kako vjeruje da mještani nisu zadovoljni odlukama i kako ih treba razumjeti budući da su u Trusini dogodio strašni zločin u kojem su stradali i civili i djeca. Govoreći o povratku u Trusinu Čović je kazao kako u tom mjestu još uvijek postoji strah  te kako infrastruktura nije napravljena kako bi bila poticajna i motivirajuća.

“Razumijem mještane Trusine njihovo razočarenje, želim potaknuti sve nas u politici da na neki način damo svoj doprinos tako da se priča o pravdi, istini, Domovinskom ratu i svim nevinim žrtvama ne prešuti, da se ne prešuti niti jedno mjesto gdje je napravljen zločin i da se ne prešuti niti jedno ime zločinca. Onaj tko je zločinac treba odgovarati za zločin, trebamo pokušati graditi novi život na području Trusine i na području cijele BiH”, zaključio je Čović.

FENA

Trebamo da znamo!